NOI ŞI IUBIREA


Inima bate tot mai tare..."fluturaşi" în stomac...dorinţe? Cam aşa simţim când ne îndrăgostim, nu? De unde porneşte acest sentiment? Totul începe de la atracţie! Cum?! Totul porneşte de la mirosul trupului specific oricărei persoane.Când oamenii îşi caută un partener se activează forţele chimice. Psihologul Rachel Herz afirmă : “mirosul trupului este o manifestare externă a sistemului imunitar, iar mirosurile pe care le considerăm atractive vin de la oamenii care sunt cei mai compatibili genetic cu noi”. Feromonii joacă un rol important în alegerea unui partener. Aceştia sunt semnale de sex subconştiente, pe care corpul le eliberează pentru a atrage membri de sex opus. Aceste molecule invizibile şi inodore care zboară prin aer sunt considerate a influenţa emoţiile şi comportamentul sexual.
Fiecare tip de personalitate este relaţionat cu cele patru tipuri de substanţe chimice care ne influenţează în mod decisiv personalitatea: dopamina (un neurotransmiţător de la nivelul sistemului nervos), serotonina (tot un neurotransmiţător care intervine în diverse procese mentale, afective, motorii etc), testosteronul (hormon masculin) şi estrogenul(hormon feminin)
Dopamina influenţează caracterul extravertit al unei persoane, curiozitatea acesteia. Serotonina influenţează caracterul introvertit al unei persoane, calmul şi gradul de sociabilitate al acestuia. Testosteronul influenţeaza logica şi raţiunea, estrogenul-intuiţia, creativitatea. Aceste substanţe sunt responsabile de atracţia chimică dintre două persoane. Acestea se activează când întâlnim o persoană de sex opus.
Bărbaţii au nevoie de o fracţiune de secundă pentru a se decide dacă plac sau nu o femeie, în timp ce femeile au nevoie de mai mult timp pentru a se decide. Bărbatul "calculează" potenţialul pe care îl are o femeie pentru a-i deveni parteneră, bazându-se pe aspectul fizic. Cercetătorii olandezi au decis că femeile nu se bazează doar pe aspectul exterior, deoarece personalitatea ocupă un loc important în deciziile acestora.
După formarea atracţiei urmează procesul de cunoaştere abordat de fiecare persoană în parte. Apoi, pic cu pic se ajunge la o relaţie în care fiecare are anumite aşteptări. Aceastea depind de la femeie la bărbat.
Consultăndu-mă cu femeile, am ajuns la concluzia că femeia are următoarele aşteptări de la un barbat:
-dragoste( pe primul plan)
-respect
-înţelegere
-comunicare
-dăruire
-să ştie să vorbească şi să tacă când trebuie
-să înţeleagă orice bucurie şi orice tristeţe
-să plângă, să se bucure cu partenera
-să fie alături în clipele grele
O femeie aşteaptă sinceritate,căldură sufletească,iubire dovedită prin fapte,tandreţe. O altă persoană mi-a spus: "când nu exista aşteptări nu există dezamăgiri".
Bărbaţii au aşteptări asemănătoare cu cele ale femeilor (iubire, sinceritate, respect, întelegere), dar şi unele în plus:
-"dragostea trece prin stomac" ( să ştie să gătească )
- pasiune
-fidelitate
-frumoasă, inteligentă
-să ierte când aceştia înşeală (uh ,ce tupeu! )
-să li se dea libertate
La rândul lor, doresc să li să se vorbească deschis ,să simtă că sunt iubiţi.
Părerea mea e că atât bărbaţii şi femeile au nevoie de o motivaţie în relaţie.Femeia să motiveze bărbatul prin sentimentele ei,bărbatul să răspunda motivaţiei prin iubire.
Dragostea e ca un ciclu: oferi şi primeşti!
Uneori, iubirea e foarte complicată. Supărăm fără să vrem, căutam siguranţă şi stabilitate. Alteori, suntem confuzi de ceea ce căutăm, dar se ştie că orice uşă se deschide cu o cheie.
Dragostea devine şi un subiect tot mai discutat. De exemplu ,dintre cei 154 de prieteni ai mei de pe un site de socializare, 25 au statusuri privitor la dragoste: "
LoVe Is In ThE AiR...)))" , "Dragostea nu are apogeu!!!!" , "Dacă ai fi o floare eu aş fi vântul, ploaia şi lumina. Dacă ai fi o stea eu aş fi noaptea eternă. Dacă ai fi ocean eu aş fi plaja mărginită de gândurile tale. Numai pentru a fi împreună, pentru totdeauna" ,etc.. Două persoane au statusuri referitor la prietenie. De aici rezultă că în zilele noastre dragostea se manifestă în orice mod aşteptat sau neaşteptat.
Cum spunea şi un prieten de al meu: "În viaţă toate lucrurile vin de la sine, în special în dragoste". Aşa că poate iubirea e importantă,dar mult mai important e sa ştim CE oferim, CUI oferim,dar să nu ne lăsăm dezamăgiţi în cazul în care nu suntem pe aceeaşi lungime de undă cu persoana dorită!

Comentarii

  1. Dragostea este un razboi in care luptele sunt mai importante decat victoria!
    GOGA GR. CONSTANTIN(constantin_goga@yahoo.com)

    RăspundețiȘtergere
  2. iubirea nu este cunoscuta decat de putine persoane, iar cei ce nu au cunoscut acest sentiment unic traiesc intr-un egoism si sunt impacati crezand ca acest egoism se numese iubire, dar ei doar for sa isi implineasca sinele fara a cauta folosul celuilalt... asta ii parerea mea...

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesting,but I dont know what to say,girl. Toate astea cu chimia stiu ca-s adevarate. Cand o sa intalnesc iubirea-mi adevarata,o sa ma pot pronunta :)) LOVE,JUL.

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) iubita, poate ai intalnit-o, dar nu ti-ai dat seama :*

    RăspundețiȘtergere
  5. iubirea e un sentiment ciudat dar dureror de placuta ,,,eu simt si cred ,iubirea te schimba si-ti da un motiv in plus pentru care sa lupti :):)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI