8 MARTIE- O ZI DOAR A TA


Femeia este fiinţa gingaşă şi iubitoare care răstoarnă carul timpului pentru a-şi exprima divinitatea în raport cu cele mai minunate lucruri. Ea reprezintă un simbol al unicităţii, al farmecului.
Însă mulţi nu ştiu cum a luat naştere această sărbătoare. În urmă cu 100 de ani, într-un incediu la o fabrică din New York, şi-au pierdut viaţa numeroase muncitoare. Angajatele fabricii americane de textile au declanşat un protest faţă de condiţiile de muncă, iar iniţiativa lor a fost punctul de plecare pentru fixarea datei de 8 martie ca fiind " Ziua Internaţională a Femeii "
În anul 1910, în Copenhaga, s-a hotărât ca o zi pe an să fie consacrată sărbătoririi pe plan internaţional a femeii muncitoare, iar în anul 1977 Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a decis ca această zi să fie 8 martie.
În ţările Europei Occidentale, această zi este asociată cu lupta femeii moderne pentru emancipare. În Italia, de exemplu, de 8 martie sunt organizate reuniuni - nu lipsite de teme şi polemici politice, cu accent pe afirmarea drepturilor femeilor, a siguranţei acestora la locul de muncă, a sănătăţii.
În ţările baltice, în ziua de 8 martie se pune mai mult accent pe Ziua Mamei. Copii dăruiesc mici cadouri şi flori mamelor. Tot în această zi, bărbaţii oferă flori femeilor care le sunt aproape, în semn de mulţumire, respect şi iubire.
Există şi o legendă privitor la Ziua Mamei:
``Când Dumnezeu crea mamele era în a şasea zi, un inger a aparut şi a spus: " O să cam ai de lucru la această creaţie… "
Şi Dumnezeu i-a răspuns: " Ai citit punctele acestei cereri?
· Trebuie să se poată spăla, dar să nu fie din plastic;
· Să aibă 180 de părţi mobile…toate să poată fi înlocuite;
· Să alerge după cafea neagră;
· Să aibă poale care să dispară atunci când stă în picioare;
· Un sărut care să poată vindeca orice, de la un picior rupt şi până la o legătură de dragoste terminată prost;
· Să aibă şase perechi de mâini``
Îngerul şi-a scuturat capul încet şi a răspuns: " Şase perechi de mâini…în nici un caz"
" Dar nu mâinile sunt cele care îmi fac mie probleme " , a spus Dumnezeu , " Ci cele trei perechi de ochi pe care mamele trebuie să le aibă. "
" Aşa este modelul standard? " a întrebat îngerul.
Dumnezeu a dezaprobat: " O pereche ca să vadă prin uşa închisă atunci când întreabă: `` Copii ce faceti acolo? ``, o altă pereche în spatele capului pentru a vedea ceea ce nu ar trebui, şi ultima în frunte pentru a se putea uita la copil când acesta greşeşte şi trebuie să-i spună: `` te înţeleg şi te iubesc ``
`` Doamne ``, spuse îngerul, ``mai bine lasă pe mâine…``
"Nu pot ", i-a răspuns Dumnezeu. " Sunt aşa de aproape de a crea ceva atât de apropiat mie. Deja am creat mama care se face singură bine atunci când este bolnavă…care poate hrăni o familie de şase persoane cu un singur hamburgher… "
Îngerul a verificat modelul şi a spus: " Este prea firavă "
" Dar este rezistentă! ", a raspuns Dumnezeu. " Nu poţi să-ţi imaginezi câte poate îndura mama asta! "
" Poate să gândească? "
"Nu numai că poate să gândească, dar poate raţiona şi face compromisuri ", a spus Creatorul.
În final, îngerul s-a aplecat şi şi-a trecut degetele pe obrajii mamei. " Există o crăpătură ", s-a pronunţat el. " Ţi-am spus că te străduieşti prea mult cu acest model."
" Nu este o crăpătură ", a raspuns Domnul. " Este o lacrimă "
" La ce foloseşte? ", a întrebat îngerul.
" Este pentru fericire, pentru tristeţe, pentru dezamagiri, pentru durere, pentru singurătate şi pentru mândrie. "
" Eşti un geniu! ", a exclamat îngerul.
Domnul s-a uitat trist şi a spus: " Dar nu am pus-o eu acolo! "
Cum toate lucrurile trebuie să aibă si o parte opusă, creştinii ortodoxi consideră această sărbătoare drept una comunistă. De ce? Ei cred că aceasta se serbează doar în ţările ce au facut parte din URSS şi în unele ţări fost socialiste. Aceştia afirmă că 8 martie nu e Ziua Femeii, ci a unui tip de femeie- a femeii revoluţionar.
Întotdeauna vor exista oameni ``pentru`` şi ``contra`` unor lucruri, deoarece în viaţă ar fi totul prea perfect daca am fi toţi pe acelaşi drum.
Dragi Femei, sper ca această zi să fie cât mai specială pentru VOI. Să aveţi parte de iubire, linişte sufletească, pace în familie, dar sa nu uitaţi niciodată că sunteţi FEMEI!, purtatoarele frumosului şi divinităţii! Să fiţi fericite!

DOINITSA B

Sursă informaţii: www.8martie.info
www.e-scoala.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI