CRED... CREZI... CREDEM?

În ce crezi? Am fost prea directă? Sunt curioasă! În prima dragoste care e cea mai inocentă şi adevărată? În vorbele iubitului/ iubitei? În părinţi, în Biblie, în politicieni, în mass-media, în încălzire globală?
Suntem manipulaţi. Asta e prima mea concluzie. În psihologie se afirmă faptul că devenim ceea ce alţii doresc să fim. Noi, ca persoane ne modelăm după standardele altora. Ce putem controla? Sentimentele, gândurile sau comportamentul?
Credem mai uşor în ceva ce dorim să existe. Mă iau pe mine ca exemplu. Cred că Moldova va deveni într-o zi o ţară de apreciat, cu oameni respectabili, o ţară ce să facă parte din Uniunea Europeană. Se va întampla? Nu, deoarece noi ca oameni nu ne putem schimba, ne paşte răutatea, minciuna şi sărăcia. Dar cine îmi modelează ideile? Mass-media cu toate replicile ca `Integrare Europeană`. De ce nu se axează pe lucruri ca ordine în ţară, ajunge atât dezastru.
Nu cred în încălzire globală. O prostie! Eu văd acest subiect ca fiind o bîrfă mondială, deoarece de la geneză până acum Terra a fost în plină schimbare. A existat epoca de piatră, de gheaţă. Poate intrăm şi noi într-o altă epocă ce va duce la schimbări drastice. Persoanele ce au trăit în epoca de gheaţă s-au gândit la încălzire globală? Nu cred! Au acceptat lucrurile aşa cum s-au întamplat, deoarece pe unele nu le poti controla. Da, cred că noi poluăm aerul şi că acţiunile noastre au consecinţe negative asupra mediului, dar nu încât să topim gheţarii.
Cred că există HIV/ SIDA, aşa cum cred că există şi tratamentul acesteia. De ce nu ştim de acesta încă? Pentru că oamenii de ştiinţa şi cei din medicină mai fac un ban pe spatele altora. Produc tot felul de medicamente, vaccin, dar nu leacul dorit.
Cred că unele boli ca gripa porcină, gripa aviară sunt produse în laborator. Ştiinţa avansează rapid. Ştiţi că în această lună japonezii s-au "jucat" în laborator şi au creat pe baza geneticii un şoarece ciripitor? E puţin lucru? Undeva se întâmplă lucruri ce sperăm a fi pentru noi, dar sunt împotriva noastră.
Să crezi în iubire... hmmm... Azi o ai, mâine nu. Ce cred unii că ar face pentru iubire? Exemplul unei domnişoare: a fost acceptată la facultate în România, s-a adaptat mai greu, mergea des acasă în Moldova, şi-a găsit un iubit de acasă. De dragul iubirii a cerut să fie exmatriculată de la facultate ca să fie lângă el. Să fie o iubire în care să crezi? Da, unii mai cred în aceasta atunci când baiatul îi zice fetei: " iubito, ne vedem cât putem şi când putem, termină facultatea la care ai intrat, căci ai muncit în liceu pentru a ajunge cineva". Mai rar aşa situaţie, nu? Dacă întâlniţi aşa băiat, atunci să credeţi în iubire, dar cu grijă.
Biblia... Mă consider o persoană credincioasă, cred că există un spirit divin ce ne ghidează viaţa, dar când aud cuvântul Biblie mă duce cu gândul la erori. Se afirmă în geneză despre facerea lui Adam şi Eva şi restul. Dar se spune că înainte de ei au existat civilizaţii de o mare importanţă ca cea Maya. Cum de au disparut subit? E imposibil să dispară brusc o aşa civilizaţie, deoarece oamenii se înmulţesc :))
Să iau şi partea inversă a ideii, că acord dreptate Bibliei. Lumea a luat naştere de la Adam şi Eva, primii oameni. Aceştia au avut copii, iar copiii lor s-au înmulţit între ei? Nu ar fi acesta incest? Deci, sutem toţi ca ei?
Să crezi în prieteni, în străini. În primul rând, de ce să nu crezi deplin în tine apoi în ceilalţi? Cum i-am spus şi unei prietene: nimeni nu îţi vrea binele, cu excepţia părinţilor şi a iubitului (de e unul serios!). De aceea, crede în tine, fii sigur/ sigură că orice ai face reuşeşti. Iar pentru a fi puternic ai nevoie doar de ambiţie si o atitudine corectă faţă de sine.
Poate că prin intermediul acestui articol voi intra într-o contrazicere de idei, dar fiecare are propria lui viziune în ce crede.
Nu ştiu în ce credeţi sau nu, dar vă îndemn să deschideţi bine ochii ca să vedeţi cine vă e alături, cine vă manipulează şi cui îi pasă întradevăr de voi.
Vă pup cu mare drag, Doinitsa B

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI