ACTE DE RASISM ÎN NORDUL ITALIEI

Vi s-a întâmplat să mergeți într-o țară și să fiți primiți de către locuitorii acesteia cu brațele deschise? Da, poate atunci când ați mers în America! Dar în Europa? Chiar dacă Uniunea Europeană susține o mulțime de legi împotriva rasismului, mai există  și cazuri „speciale”.
De exemplu, de curând un grup alcătuit din patru persoane, rezidenți în Italia, au plecat din Padova la un club în orașul Treviso. Aceștia au parcurs 70 de km pentru a se distra în faimosul club „Odiseea”. Dacă până atunci se zvonea  că locuitorii zonei Veneto (nordul Italiei)  ar fi rasiști, această ipoteză s-a dovedit a fi adevărată până la urmă. Cum așa? Pentru că grupului nostru i s-a interzis să intre club din cauză că sunt... români și basarabeni! Astfel, prezența acestora a fost interzisă, chiar dacă aveau actele soggiorno în regulă!
Mai târziu, unui grup de 7-10 persoane li s-a interzis să intre în același club! Nu erau români, nu erau basarabeni... erau MAROCANI!
Atunci, dragă Italie, explică-ne modul tău de „alegere” a „clienților” preferați! Banul românilor, basarabenilor și al marocanilor nu are aceeși valoare? Sau îți „selectezi clienții” în funcție și de Berlusconi?
Însă există o lege ce ar trebui să îi protejeze pe cei batjocoriți:
„Au fost nevoie de șase ani pentru a se aproba Legea Anti-rasismului în Europa, lege ce obligă să pedepsească cu maxim trei ani de închisoare orice amenințare sau acțiune abuzivă având ca motiv rasa, culoarea pielii, originea națională sau etnică”. Comisarul european pentru justiție, Franco Frattini, a afirmat că aprobarea acestei legi a fost o realizare majora pentru Europa, dar Italia: FELICITĂRI că ați încălcat-o într-un minut!
 
Sursă lege: http://www.bbc.co.uk

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI