2015- UN AN DIFERIT


Se spune ca 2015 ar fi un de spiritualitate pentru majoritatea dintre noi. Dacă majoritatea caută liniștea sufletească pe care eu o tot vânez, atunci trebuie să căutați adânc, adânc în sufletul vostru.
E atât de greu să te vezi în oglindă în propria singurătate. Nu e parcă mai ușor să te regăsești în gândurile și vorbele altora?
Hai să fie 2015 anul meu, anul vostru de a vă îmbunătăți liniștea sufletească. Pentru unii dintre noi e timpul, nu-i așa?
Cultura și filozofia de viața tibetană redă un impuls important pentru mulți indivizi. Țara celor o mie de Buddha, Tibet, este situată la o altitudine de 4.900 metri și reprezintă cea mai înaltă regiune de pe Glob.
Astfel, am avut șansa ca în 2014 să vând un pachet turistic în Tibet unui cuplu drăguț, ambii având în jur de 60 de ani. Întorși din călătorie, mi-au oferit un feedback despre importanța vieții spirituale, la care ne gândim doar la o vârstă mai înaintată (din păcate).
Îmi face plăcere să vă împărtășesc ideile acestora asupra detaliilor descoperite în Tibet, și anume ce învățăminte din viața lui Dalai Lama le-au considerat importante, dar care ne și pun pe gânduri. Le găsiți cum urmează:

1. Să fii drăguț cu cei din jur când se poate. Se poate oricând
Se pare că una dintre calitățile noastre nu este răbdarea și înțelegerea. Le pierdem atât de repede încât ne fac să uităm că le-am avut.

2. În unele momente, o persoană creează un mediu dinamic prin a spune ceva. Iar în același timp, cineva creează o impresie bună prin a rămâne tăcut.
Ne interesează atât de mult profilul site-urilor de socializare încât spunem tot: unde am fost, ce am făcut, încât nu mai primești un apel de la un prieten să te întrebe de sănătate. Unele momente trebuie să rămână unde s-au întâmplat pentru a te bucura pe deplin de efectul acestora.

3. Dacă poți ajuta pe cineva, fă-o! Dacă nu, măcar nu îi răni
Cuvintele și faptele au o putere mai mare față de o mie de cuvinte. Încearcă să le pui în balanță înainte de a le acidula.

4. Împărtășește din cunoștințele tale. E o cale de a ajunge la imortalitate
Dacă ai șansa să dai un sfat din suflet unei persoane ce are nevoie de acesta, nu ezita; mâine tu poți fi persoana ce caută lumina din capătul tunelului întunecat.

5. Scopul vieții tale este să cauți și să menții fericirea
Ceea ce ne face fericiți e greu de atins în zilele noastre. Avem de toate, dar sufletește- nimic. Suntem pierduți, nu avem timp; dar avem timp să ne plângem că nu e timp pentru familie, prieteni.

6. Fericirea nu vine mereu când alergi după ea. În multe cazuri vine atunci când te aștepți cel mai puțin
În viață nu poți planifica totul. Uneori surpriza vine când nu te aștepți, trebuie doar să rămâi pozitiv și mereu deschis la experiențe de învățare.

Deschide ochii, gândește-te ce contează pentru tine, cum te poți îmbogăți spiritual. Dacă pierzi această parte, sensul vieții poate fi redus de dragul de a trăi. În viață este vorba despre balanță, viața este despre noi.

Să căutam calea spre împlinire!

Cu mare drag,
DoinitsaB


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

PRAGA- ORAȘUL CU PESTE 300 DE PODURI

EXPERIENȚA ERASMUS ÎN SPANIA

BARBATUL CE STIE 16 LIMBI